I det fynske folks tjeneste

Protest mod ny færgehavn

Ærøs planer om en ny færgerute fra Ærøskøbing til Skovballe på Tåsinge møder modstand.

Den lille stille jolle-havn i Skovballe på Tåsinge skal efter planen forvandles til færgehavn for Ærø.

Men både tøsingerne i Skovballe og Danmarks Naturfredningsforening er imod færgeprojektet.

- Det ødelægger vores lille idyl hernede. Det er vi jo meget trætte af, siger Ingvard Scherling Hansen fra Skovballe Havn Bådelaug.

Havnen ved Skovballe skal udbygges, fra i dag kun at være enlille jolle-havn, til en rigitg færgehavn. Der skal graves en sejlrende for overhovedet at muliggøre færgesejlads. Samtidig vil trafikken på Tåsinge blive øget.

Færgeruten mellem Ærøskøbing og Skovballe på Tåsinge vil halvvere transporttiden fra Ærø. Men den er ødelæggende for naturen på Tåsinge-siden, mener naturfredningsforening.

- Det kan godt være, at det er en økonomisk god løsning, men naturmæssigt er det den ringeste løsning. Det er et helt forkert projekt, og det vil Danmarks Naturfredningsforening bekæmpe med alled e muligheder vi har, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, Præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Både Skovballe og vandet mellem Ærø og Tåsinge er omfattet af flere EU- og Ramsar naturbeskyttelses-regler, hvilket kan besværliggøre færgeplanerne.

- Hele det sydfynske ø-hav er omfatte af det der hedder natur-2000 beskyttelsen, og der er udpeget som fuglebeskyttelsesområde også. Det kræver redegørelser og dispensation, og det anser jeg for helt umuligt, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, Præsident i Danmarks Naturfredningsforening.