I det fynske folks tjeneste

Rabat på færgebilletten: - De strømmer jo til Ærø

Når en familie kan spare næsten 1.000 kroner på færgebilletten til Ærø - ja, så frister øen mere. Selv i november måned som ellers går for at være den mest triste måned.

Vogndækket er fyldt til bristepunktet på Ærøfærgen Foto: Anders Høgh

00:31

Video: Anders Høgh

1 af 2

Regeringens nye finanslov har fået smilene frem hos beboerne på Ærø. For i de kommende fire år bliver det nemlig billigere at tage færgen til og fra de danske øer. 

Så nu er motivationen til at tage til Ærø og bruge nogle penge på øen jo meget større

Jørgen Otto Jørgensen, Borgmester på Ærø

I 2017 er der afsat 20 millioner kroner. I 2018 er det 30 millioner kroner. Og i 2019 og 2020 er der afsat 40 millioner hvert år. 

- Det betyder meget for øen. Nu kan man jo komme til Ærø langt, langt billigere end tidligere. Så nu er motivationen til at tage til Ærø og bruge nogle penge på øen jo meget større, fortæller øens borgmester, Jørgen Otto Jørgensen (A) til TV 2/FYN.

Læs også Proppede: Ærø-færgerne øger med 502 afgange

Og på Ærø har man allerede fået smagsprøver på de billigere færgepriser under en prøveperiode, der trådte i kraft 15. august. 

Helt nye tal opgjort for november måned viser nemlig en væsentlig fremgang. Og november er ellers ifølge erhvervs- og turistchef Carl Jørgen Heide "den mest triste i året".

I november 2016 tog 2.261 flere passagerer færgen til Ærø i forhold til november 2015. 

- Siden det blev indført med billigere priser, har det jo strømmet til. Så det er rigtig vigtigt for øen, siger Jørgen Otto Jørgensen.

Man kan da lige smutte til Ærø i november

En familie sparer mange penge
For en familie med to voksne og to børn inklusiv en bil kan med de reducerede priser tage færgen til Ærø for godt 400 kroner. Når der ikke er rabat på færgebilletterne, så koster samme tur knapt 1.100 kroner.

Læs også Nedsatte færgepriser batter

Landevejsprincippet vil gælde hele året - bortset fra de seks uger i sommerferien. 

Du kan se priserne her.