I det fynske folks tjeneste

Sørens mor: Vi tænkte på det hele tiden

Sørens forældre Gerda og Jan Lyngbjørn gik og arbejdede i haven, da de fik nyheden om sønnens frigivelse.

Nu glæder de sig bare til, at han kommer hjem.

Søren Lyngbjørns forældre, Jan og Gerda Lyngbjørn har tænkt på sønnen 24 timer i døgnet de sidste to år og tre måneder. Og ventet i den første tid med en åben telefon i lommen på nyt.

- Det har vi ventet på længe. Vi har tænkt på det hele tiden, det har hængt os i hovedet. Vi er lykkelige over, at han nu er fri og glæder os bare til, at han kommer hjem, siger Gerda Lyngbjørn til Ritzau.

I den første tid gik Gerda og Jan Lyngbjørn med en åben telefon i lommen og ventede på nyt. Men det blev for voldsomt.

- Vi følte os bundet af det hele tiden, så det holdt vi op med efter en tid. Det har vi ikke gjort længe. Derfor hørte vi den heller ikke, da de ringede i dag med meddelelsen om, at Søren var frigivet, fortæller en glad Gerda Lyngbjørn.

Derfor var det en journalist, der overbragte det glade budskab, og det skabte glæde hos det aldrende ægtepar.

- Vi har haft besøg af aviser og tv-stationer, og vi har talt med rederiet, fortæller Gerda Lyngbjørn.

Selv om ægteparret har ventet og ventet i 838 dage på at få deres søn hjem, og gennemlevet en af de værste perioder i deres liv, har de ingen kritik af rederiet.

- Rederiet har gjort, hvad det kunne. Vi har stadig tiltro til rederiet. Der er foregået mange ting, som vi ikke kender noget til, og det er også nødvendigt i den slags sager, siger Gerda Lyngbjørn.

Endnu ved Gerda og Jan Lyngbjørn ikke, hvornår deres søn kommer hjem til dem på Als.

- Nu skal han først gennem lægetjek og komme lidt til hægterne. Han er i gode hænder, og han kommer hjem, når han kommer. Vi er kun lykkelige for, at det er overstået og at han er ude, siger Gerda Lyngbjørn.