I det fynske folks tjeneste

USA-ambassadør cykler på Ærø

Den amerikanske ambassadør James Cain inviterer Ærøs borgmester på cykeltur.

Den amerikanske ambassadør James Cain er en ivrig cyklist og er meget optaget af ideen om et bæredygtigt samfund. Derfor kommer han nu til Ærø for at cykle øen rundt.

Ambassadøren cyklede sidste år Lolland-Falster og Sjælland tyndt og fortsætter turen til Fyn og Jylland i 2008 under titlen "Ridiscovery Tour 2008" som en officiel tur. Her inviterer ambassadøren folk på ruten til at cykle med sig.

Men James Cain tyvstarter sæsonen med en træningstur Ærø rundt mandag den 17. marts, hvor han har inviteret Ærøs borgmester Jørgen Otto Jørgensen med på turen.

Ambassadøren har udtrykt ønske om blandt andet at se Marstal Fjernvarmeværk, der har verdens største solvarmeanlæg på næsten 18.000 m2.

- Jeg er jo selv en ivrig cyklist og tror ikke jeg får nogen problemer med at følge med ambassadøren, siger borgmester Jørgen Otto Jørgensen.

- Det er en stor glæde for os på Ærø at ambassadøren har valgt Ærø til en privat træningstur; endnu en bekræftelse for os på, at Ærø er den ideelle cykelø, siger borgmester Jørgen Otto Jørgensen.

Ambassadør Cain's besøg på Ærø er i øvrigt ganske privat og han ledsages af sin hustru og unge datter.