Ærøs kommende borgmester er "den nye dreng i klassen": - Der er et bånd, der binder os sammen

Ærø Kommunes nyvalgte borgmester, Peter Hansted (S), var den eneste af de syv fynske borgmestre til torsdagens debat på Egeskov Slot, der er ny på borgmesterposten.

På Egeskov Slot var der lagt i kakkelovnen til debat blandt de syv fynske valgte borgmestre fra kommunalvalget, der var mødt op på Egeskov Slot for at debattere blandt andet cyklisme, ældrepleje og motorvejsstøj. 

For én af borgmestrene var det allerførste gang, at han skulle træde ind i rollen som borgmester. Det var Ærøs nyvalgte borgmester, Peter Hansted (S).

quote Der er et godt politisk samarbejde uanset partifarve, for der er et bånd, der binder os sammen, og det er Fyn

Peter Hansted, nyvalgt borgmester, Ærø Kommune, Socialdemokratiet

- Jeg kunne tydeligt mærke, at de kender hinanden i forvejen. Jeg synes, at det som var spændende og nyt for mig, er det tætte samarbejde, og de projekter, som man samarbejder om, for dem har jeg jo ikke været en del af før, siger Peter Hansted til TV 2 Fyn efter debattens afslutning og tilføjer: 

- Det glæder jeg mig til at være en del af. 

Peter Hansted overtager borgmesterkæden efter sin partifælle Ole Wej Petersen, der ønsker at stoppe som borgmester efter indeværende valgperiode. Ved kommunalvalget den 16. november fik Peter Hansted 426 personlige stemmer. 

Fyn binder sammen

Til debatten, som blev arrangeret af TV 2 Fyn, torsdag aften deltog borgmestrene fra henholdsvis Middelfart, Odense, Assens, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø Kommuner.

Syv fynske borgmestre debatterede fælles løsninger på fynske dagsordener til debat på Egeskov Slot.
Syv fynske borgmestre debatterede fælles løsninger på fynske dagsordener til debat på Egeskov Slot.
Foto: Josephine Lorentzen

- Det (Ærø red.) er jo en rød ø, så flere af borgmestrene har jeg jo været sammen med før. Men der er et godt politisk samarbejde uanset partifarve, for der er et bånd, der binder os sammen, og det er Fyn, siger Peter Hansted. 

Til debatten var fem fynboer tilstede for at stille et spørgsmål, som de ønskede borgmestrene skulle diskutere fælles løsninger på. 

- Jeg synes, at det er imponerende at have så dygtige kolleger, og for mig er det en kæmpe fordel, at jeg bare kan suge til mig som her til aften. 

Der var både enigheder og uenigheder, og her skulle Peter Hansted også give sit bud på som borgmester, hvordan Ærø kunne bidrage til løsninger for hele Fyn. Peter Hansted står fortrøstningsfuldt tilbage efter torsdagens debat, fortæller han.

- Ærø er jo absolut udkanten af vores fynske samarbejde, så vi har brug for massere af opbakning. 

- Vi (Ærø red.) bakker gerne op, for vi ved jo, at det har en stor betydning, at hele Fyn trives. Der er ikke nogen, der bliver fornærmet over, at man bakker op om projekter i Kerteminde og Odense. Det drypper også af på os. 

Den nye mand i de fynske borgmestres klub er blevet taget god imod. Peter Hansted fortæller, at flere af dem har taget åbent imod ham for at hjælpe ham godt i gang med sin nye rolle.

- Jeg synes, at det har været så positivt, og jeg glæder mig til at komme ind i samarbejdet, og så kan det være, at jeg kan nå og opleve nye drenge i klassen næste gang.

Udover at være nyvalgt borgmester på Ærø, så trækker Peter Hansted tråde til en af landets mest fremtrædende statsministre gennem tiden - nemlig Jens Otto Kragh. Han er nemlig søn af den socialdemokratiske statsminister, der blandt andet besad posten i 1962-1968.