Fortsat bøvl med grødis: ÆrøXpressen aflyser alle afgange tirsdag

Problemer med motorernes kølesystemer får ÆrøXpressen til at aflyse alle afgange mellem Marstal og Rudkøbing indtil videre til og med tirsdag

Opdatering
Clock14. feb 2021, kl. 10:34
ÆrøXpressen oplyser, at de også bliver nødt til at aflyse alle afgange søndag.
Clock14. feb 2021, kl. 17:30
Alle afgange foreløbigt til og med mandag er nu aflyst.
Clock16. feb 2021, kl. 08:00
Problemerne med grødis i kølersystemet er stadig ikke fikset, og derfor må ÆrøXpressen også aflyse alle afgange tirsdag.

Det er næppe gået nogens næse forbi, at det har været rigtig koldt i de seneste dage. De høje frostgrader har ført til is og grødis flere steder i fjorde, have og bælter, og den udvikling giver nu udfordringer for ÆrøXpressen.

Grundet is i kølesystemet måtte færgen først aflyse lørdag, så søndag, så mandag og senest er alle afgangene mellem Marstal og Rudkøbing også aflyst tirsdag.

- Vi har problemer med grødis, der går med ind i indtaget til kølingen og blokerer for motorernes kølesystem, forklarede færgens direktør, Boye Kromann, til TV 2 Fyn lørdag.

Han fortalte i samme omgang, at de har haft store udfordringer de seneste dage, og derfor blev beslutningen om at aflyse truffet. 

- Vi har prøvet forskellige tiltag for at afhjælpe, men det har ikke hjulpet, som vi havde regnet med, sagde færgedirektøren.

- Vi vil ikke løbe nogen risiko for at skulle vende om på halvvejen og skuffe folk endnu mere, end vi allerede har gjort.

Tør ikke spå om næste tur

Boye Kromann forklarede, at problemet opstår, fordi der er grødis i det vand, som fra siden af skibet bliver taget ind i systemet til køling af skibets motorer.

- Der ryger grødis med ind, som så blokerer kølesystemet, hvilket standser motorerne. Så den sætter ud hele tiden, og vi skal så fjerne is, siger han.

Lørdag havde direktøren ellers været fortrøstningsfuld i forhold til næste dag, men søndag var han mere varsom med at komme med bud på, hvornår færgen igen kommer i drift.

- Jeg tør ikke sige noget om de næste dage, før vi har hørt fra folk, der har forstand på det her. Vi er nødt til at have et ordentligt forslag først. Men vi arbejder på højtryk, sagde færgedirektøren.