I det fynske folks tjeneste

Den store affaldstest: Ved du, hvor du gør af gavepapiret?

Når affald skal sorteres i seks forskellige fraktioner, kan det indimellem være lidt af en prøvelse at udvælge den korrekte skraldespand. Tag testen og se, om du mestrer affaldssortering.

En lille ledetråd, inden du går i gang med testen: En dåse, en plastikpose og et brugt papkrus skal normalt i tre forskellige skraldespande. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Er du en haj til at sortere affald, og er du helt skarp på, hvilken skraldespand sammenkrøllet staniol fra madpakken skal i, eller er du usikker på, om gavepapir skal i spanden med pap og papir eller i restaffald?

Læs også Matias vil gerne: - Men se her, hvor besværligt og frustrerende det er at sortere affald

Hjemme i husstanden har du formentlig seks skraldespande - til pap og papir, til glas og metal, til restaffald, til madaffald, til blød plast og til hård plast. Det er i hvert fald sådan, vi bør sortere skrald, men indimellem kan det være forvirrende, hvilken skraldespand man skal satse på er den rigtige.

Tag TV 2 Fyns store affaldstest - måske bliver du klogere, og ellers kan du bare blære dig med at være en sand mester i affaldssortering.

Reglerne kan variere fra kommune til kommune.

 

STIL DIT SPØRGSMÅL OM AFFALD HER

Se mere