I det fynske folks tjeneste

Nepotismesag: To chefer sendt hjem i Nordfyns Kommune

Nordfyns Kommune har fritaget to chefer for tjeneste med øjeblikkelig virkning. Det sker, efter TV 2/FYN de seneste dage har fortalt om, hvordan en centerleder har købt kurser ved sin søster i strid med loven.

00:25

TV 2/Fyn har de seneste dage fortalt om, hvordan en centerleder har købt kurser ved sin søster i strid med loven.

To chefer i Nordfyns Kommune er sendt hjem med øjeblikkelig virkning.

Det sker, efter TV 2/Fyn de seneste dage har fortalt om, hvordan en centerleder har købt kurser ved sin søster i strid med loven.

En handling, som hendes nærmeste chef var fuldt ud bevidst om.

Læs også Ny afsløring: Centerleders mand har også købt kurser ulovligt

Det drejer sig om chef for Børn og Familie, Henrik Jacobsen, og om den centerleder, der bestilte kurserne ved sin egen søster.

TV 2/Fyn har onsdag eftermiddag været i kontakt med familiechef, Henrik Jacobsen. Han bekræfter at være blevet fritaget for tjeneste, men har ikke yderligere kommentarer.

Heller ikke centerlederen har nogen kommentar til sagen.

Chefer skal undersøges

De to chefer i Nordfyns Kommune, er nu 'fritaget for tjeneste', mens der pågår en undersøgelse, som det hedder i en pressemeddelelse fra kommunen. 

- Nordfyns Kommune ser alvorligt på den sag, der er fremme i pressen om valg af kursusleverandør i Nordfyns Børne- og Familiecenter, skriver kommunen. 

- De forhold, der bliver påpeget, og sagens oplysninger og omfang gør, at vi sætter et undersøgelsesarbejde i gang. Vi har derfor bedt KLs juridiske kontor om at bistå i dette arbejde.

Børn- og Ungedirektør henviser til kommunaldirektøren

TV 2/Fyn har onsdag været i kontakt med direktøren for Børn- og Unge, Ejner Jensen. Han har ikke yderligere at tilføje og henviser derfor til kommunaldirektør, Morten V. Pedersen.

Læs også Chef lægger sig fladt ned, men afviser brud på loven: - Jeg er utrolig ked af det

  Foto: Sune Jørgensen & Louise Ravn