Nordfyn: Centerleder meldt til politiet for brud på tavshedspligt

Nordfyns Kommune har politianmeldt den centerleder, der købte kurser hos sin egen søster.

Den centerleder i Nordfyns Kommune, der har købt kurser hos sin søster, er nu blevet meldt til politiet af Nordfyns Kommune.

Centerlederen har videregivet stærkt fortrolige oplysninger om to børn til sin søster, og dermed har hun brudt sin tavshedspligt. 

- Det er helt afgørende, at vores borgere kan have tillid til, at deres oplysninger er i sikre hænder hos Nordfyns Kommune og bliver behandlet i overensstemmelse med den gældende lov. Vi kan konstatere, at der bevidst  er videregivet stærkt personfølsomme oplysninger om to børn, hvorfor vi tager dette alvorlige skridt, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

Ulovlige køb af kurser, brud på offentlighedsloven og brud på tavshedspligten

Sagen begyndte at rulle, da TV 2/FYN i april kunne afsløre, at en kvindelig centerleder i Nordfyns Kommune i årevis havde købt kurser hos sin søster, hvilket er i strid med forvaltningslovens habilitetsregler.

Siden kom det frem, at centerlederen havde forsøgt at tilbageholde mails overfor TV 2/Fyn. Herunder korrespondancer mellem centerlederen, centerlederens mand og søster, som ifølge reglerne om aktindsigt burde have været udleveret.

Afsløringerne fik Nordfyns Kommune til at sætte en undersøgelse i gang.

Det juridiske kontor under Kommunernes Landsforening blev bedt om at hjælpe kommunen med at undersøge forholdene, mens centerlederen og hendes overordnede - familiechef Henrik Jacobsen - blev fritaget for tjeneste, mens undersøgelsen stod på.

Det er på baggrund af netop den undersøgelse, at man nu har valgt at politianmelde centerlederen.

Stærkt fortrolige handleplaner sendt til søster på e-mail

Først efter, at historierne om ulovlige køb af kurser og brud på offentlighedsloven var blevet bragt i slutningen af april, modtager TV 2/Fyn de mails, som centerlederen i første omgang selv havde besluttet ikke at udlevere.

Af den fulde aktindsigt fremgår det, at centerlederen tilbage i juni 2017 sender to e-mails til sin søster.

Centerlederen skriver blandt andet:

“HUSK! Dybt fortroligt!”

E-mails fra juni 2017.
E-mails fra juni 2017.

Hun vedhæfter udviklings- og handleplaner for to børn.

Handleplaner, som er personfølsomme og derfor omfattet af tavshedspligt. De to e-mails med handleplaner er sendt til centerlederens søster, der hverken har noget med eleverne eller Nordfyns Kommune at gøre.

- Nu foreligger resultatet af undersøgelsen, og vi har haft lejlighed til at nærlæse den. Vi må konstatere, at der er tale om nogle forhold af en meget alvorlig karakter, og det drager vi konsekvensen af, siger kommunaldirektør, Morten V. Pedersen i en pressemeddelelse.

TV 2/Fyn har forsøgt at komme i kontakt med den nu politianmeldte centerleder på både telefon og sms, men det er foreløbig ikke lykkedes.