3F: Forvirrende Bios-udmeldinger

Siden Bios 1. september overtog ambulancekørslen i Syddanmark har der hersket usikkerhed om, hvor mange reddere, der egentlig er ansat i Bios. Det skriver Fagbladet 3F.

Fagbladet har gennemgået knap 100 artikler, der har været publiceret siden ambulancevirksomhedens overtagelse, og 3F konkluderer, at der løbende er kommet svingende udmeldinger fra Bios-direktøren Morten Hansen om antallet af ansatte. Ligesom regionen har meldt forskellige tal ud.

For eksempel sagde Morten Hansen 18. september til dagbladet Jydske Vestkysten, at "340 er tiltrådt, og der kommer yderligere 60 i næste måned". I oktober sagde han til Jydske Vestkysten om antallet af ansatte: "Det tal er cirka 380 inklusiv sygetransportchauffører".

Siden lød det til Fyns Amtsavis: "Vi startede med 280 ambulancereddere på fuldtid og lige over 40 ansatte til sygetransport".

Men direktøren siger til Fagbladet 3F, at det ikke er så mærkeligt, at antallet svinger.

- Tallet ændrer sig jo hele tiden i takt med, at vi ansætter folk, siger han.

Men Jan Villadsen, der er formand for 3F's Transportgruppe, undrer sig over, at det kan være så svært at give præcise tal.

- 3F hjælper gerne med at få styr på tingene. Men vi har brug for at vide præcis, hvad der foregår. Hvor mange er ansat? Hvilke folk er ansat? Hvordan ser vagtplanerne ud?, spørger han.

Morten Hansen oplyser nu, at der dags dato er skrevet kontrakt med 453 fuldtidsansatte reddere til ambulance- og sygetransport.

Bios-direktøren påpeger, at vagtplaner er et internt arbejdsdokument, der indeholder personfølsomme oplysninger, som ifølge persondatalovgivningen ikke kan lægges frem.