Bios bryder tavsheden

Bios har i næsten 14 dage ikke ønsket at besvare pressens spørgsmål vedrørende de manglende reddere. Nu har TV 2/Fyn endelig fået skriftligt svar på nogle af spørgsmålene.

I går aftes brød Ambulancefirmaet Bios næsten 14 dages tavshed overfor pressen. TV 2/Fyn havde fået lov at stille skriftlige spørgsmål til direktør Morten Hansen, der på 13 dag stadig ikke ønsker at stille op til et reelt interview. Vi spurgte om:

1. Hvor mange reddere er Bios oppe på at have som fuldtidsansatte?

2. Hvor mange reddere mangler Bios at have før man har fuldt hold?

3. Hvornår forventer Bios at have ro omkring sine vagtplaner?

4. Bliver Arbejdsmiljøloven stadig brudt i Bios?

Morten Hansen fra Bios svarede sådan her.

- Vi har netop nu rundet præcis 400 fuldtidsansatte reddere. Af disse er 45 sygetransportreddere, mens 355 er ambulancereddere. Vi har, i tillæg til vores fuldtidsansatte, skrevet kontrakt med 60 timereddere. Det er ikke alle fuldtidsansatte, som er tiltrådt endnu og vi sender desuden fortsat mange kontrakter ud. Faktisk har vi i øjeblikket mere end 40 fuldtidskontrakter og knap 20 timeredderkontrakter ude. Alt i alt betyder dette, at vi mangler et sted mellem 100 og 150 fuldtidsansatte for at ramme vores idealbemanding.

Vi forventer, at der kommer mere ro over vagtplanerne i takt med, at vi øger vores bemanding. Altså allerede fra næste måned.

Altså er den urolige situation, der har præget Bios første uger på Fyn ved at være i bedring, ifølge direktøren. Men det er værd at bemærke, at direktør Morten Hansen ikke svarede på spørgsmål 4. Bliver arbejdsmiljøloven stadig brudt i Bios? Det arbejder vi i dag på at få politiske reaktioner på.