I det fynske folks tjeneste

BIOS-chef fyret

Mandag opsagde ambulanceselskabet Bios samarbejdet med den hidtidige HR-chef, Jan Christian Klampe.

Det bekræfter både Bios og Jan Christian Klampe over for DR Fyn og Fyens Stiftstidende.

DR Fyn har talt med Jan Christian Klampe, der ikke ønsker at gå nærmere i detaljer.

- Det må du tale med Bios' direktør, Morten Hansen, hvis du skal have yderligere oplysninger, siger Jan Christian Klampe.

Afskedigelsen kommer efter flere måneders uro blandt redderne. Blandt andet på grund af problemer med udbetalingen af løn.

Ifølge flere kilder, som DR Fyn og Fyens Stiftstidende har talt med, kommer opsigelsen i kølvandet på flere uheldige episoder, der i sidste uge kulminerede med, at en række af Bios' reddere truede med at stoppe med at tage flere ekstravagter.

Redderne havde set dokumentation, hvor timeafløsere fra hovedstadsområdet blev honoreret med mellem 2000 og 2500 kroner mere per vagt end deres syddanske kolleger.

Det til trods for, at Bios ved årsskiftet stoppede med at udbetale de meget lukrative lønninger til redderne for at tage ekstravagter.

Ifølge DR Fyn og Fyens Stiftstidendes oplysninger fik dokumentationen også selskabets tillidsmænd til at konfrontere Bios-ledelsen.

Tillidsmændene forlangte, at ledelsen sløjfede de guldrandede aftaler med de københavnske reddere, hvilket man gjorde omgående.

DR Fyn har gennem flere dage forsøgt at få en kommentar fra direktør Morten Hansen, men han har ikke returneret på opkald.