Bios-køb koster region over 50 millioner kroner

Udgiften ved at overtage konkursdømte Bios har vist sig at være mere end dobbelt så stor end forventet.

Det har kostet Region Syddanmark 52,8 millioner kroner at overtage ambulancedriften fra konkursdømte Bios. Det viser en udregning, som DR Fyn og Fyens Stiftstidende har foretaget.

Region Syddanmark har indtil videre brugt 52,8 millioner kroner på overtagelsen, og det er langt mere end det beløb på 21 millioner, som politikerne fremlagde på et pressemøde den 26. juli, efter regionsrådet havde vedtaget at hjemtage ambulancedriften.

Et notat fra mandagens regionsrådsmøde viser, at regionen yderligere har brugt 28 millioner kroner på at overtage Bios medarbejdere, ambulancer og stationer.

Derudover 3,8 millioner kroner på blandt andet tilkøb af en ekstra ambulance hos Responce for at få driften til at hænge sammen, skriver DR Fyn.

Thyge Nielsen (V), formand for regionens præhospitale udvalg, erkender, at det endelige etableringsbeløb bliver højere end de 21 millioner kroner. Men ifølge formanden, er det beløb mere teknisk end som så.

- De 28 millioner kroner, der er brugt på at købe Bios, er en investering i fremtiden, som vi kan afskrive over de kommende år. De 21 millioner kroner er derimod en engangsudgift. Så man bliver efter min mening nødt til at dele de to beløb op, siger Thyge Nielsen til DR Fyn.

Heller ikke politikerne kendte den endelige pris. Af samme årsag undlod SF og regionsrådsmedlem Ida Damborg at stemme for regionens overtagelse af konkursboet.

- Der var ikke klarhed over, hvad vi skulle overtage og til hvilken pris. Det var i virkeligheden en blankocheck til forvaltningen, hvor vi ikke havde chancen for at vurdere omfanget, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Udgifterne stopper formentlig ikke her. Regionen skal eksempelvis betale honorar til konkursboets kurator. Et beløb, som endnu ikke er fastlagt.