I det fynske folks tjeneste

Efter Bios: Regionen har fået 55 millioner kroner

Region Syddanmark har fået bankgarantien på 55 millioner kroner udbetalt. Det betyder dog ikke, at sagen er afsluttet.

Bios gik konkurs over for tre måneder siden. Foto: Claus Fisker, Scanpix

Region Syddanmark har endelig fået udbetalt de 55 millioner kroner, som ambulancefirmaet Bios stillede i bankgaranti i forbindelse med virksomhedens kontrakt med regionen. Det bekræfter regionsrådsformand Stephanie Lose (V) over for Fyens Stiftstidende.

- Status er, at regionen har modtaget det fulde garantibeløb på 55 millioner kroner, siger siger Stephanie Lose (V) til avisen.

Bios gik konkurs for over tre måneder siden, men pengene er først blevet overført fra Bios’ hollandske bank, Rabobank, til regionens konto den 3. november. 

Økonomiske slagsmål fortsætter
Skatteborgerne kan dermed se frem til, at regionen får dækket udgifterne, der har været i forbindelse med det hollandske ambulanceselskab.

Ifølge Fyens Stiftstidende er det økonomiske slagsmål ikke slut endnu.

- I forbindelse med udbetalingen har vi lavet en aftale med Bios og Rabobank om, at vi inden udgangen af november indleder drøftelser om vores samlede mellemværende med hinanden. Det er rigtigt rart, at pengene står på vores konto, men det betyder ikke, at sagen er afsluttet, siger Stephanie Lose.

Bios blev begæret konkurs i juli. Region Syddanmark havde ved en fejl overført 31,5 millioner kroner til Bios. Det beløb ønskede selskabet to måneder til at finde finansiering for, men det ville Region Syddanmark ikke at vente på.