I det fynske folks tjeneste

Ekspert: Falck anstrengte sig for at udelukke Bios

Tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen mener, at Falck formentlig brød loven i forbindelse overdragelsen af ambulancetjenesten til Bios

I et indlæg i Jyllands Posten skriver den tidligere mangeårige kontorchef i Konkurrencestyrelsen, Niels Rytter, at Falck formentlig har brudt konkurrenceloven ved at dræne Region Syddanmark for reddere.

"Det står mere og mere klart, at Falck har gjort sig ihærdige anstrengelser for at udelukke Bios fra ambulancemarkedet i Region Syd ved at flytte selskabets ledige reddere fra Region Syd til andre regioner på usædvanligt favorable vilkår uden, at der i alle tilfælde var brug for dem på de nye lokationer", skriver Niels Rytter.

Jyllands Posten har tidligere beskrevet, hvordan Falck fastholdte sine reddere via lukrative arbejdsvilkår, da Bios overtog ambulancekørslen i Region Syddanmark. Og ifølge Niels Rytter peger pilen ganske klart på Falck.

"Men den konkurrenceadfærd, som Falck angiveligt har udvist, og som resulterede i, at den eneste reelle konkurrent på det danske marked for ambulancekørsel blev udelukket fra markedet, udgør efter min vurdering et ekskluderende misbrug, der er forbudt efter konkurrencelovens § 11.", skriver Niels Rytter.

Du kan læse hele hele indlægget hér.

TV 2/Fyn har i dag bedt Niels Rytter uddybe sin synspunkter. Han ønsker dog ikke at stille op til interview.