I det fynske folks tjeneste

Kaotisk ambulanceudbud i Region Syddanmark blåstemples

Det var ikke udbuddet, der fejlede, da Bios overtog ambulancedriften i Region Syddanmark, vurderer evaluering.

Region Syddanmark tog relevante hensyn til de særlige forhold på markedet for ambulanceoperatører. Foto: Ole Holbech

De politikere og embedsmænd i Region Syddanmark, der har lavet udbuddet af ambulancedriften i regionen, kan gå på weekend med smil på læben.

Ifølge en evaluering fra analyseinstituttet Kora var det ikke regionens udbud, der var skyld i de problemer, der opstod, da Bios overtog driften af regionens ambulancer efter Falck.

Læs også Politikere efter frikendelse: Vi lærer af evaluering

- Overordnet peger Koras undersøgelse på, at Region Syddanmark tog relevante hensyn til de særlige forhold på markedet for ambulanceoperatører og gennem markedsdialog og delvis reorganisering af området fik muliggjort konkurrence, står der i evalueringen.

Evalueringen tilføjer dog enkelte "læringspunkter". Blandt andet bør regionen ved fremtidige udbud være bedre til at oplyse om forholdene på det danske arbejdsmarked, skriver Kora.

- Med den viden og indsigt vi havde på daværende tidspunkt, har jeg svært ved at se, hvad vi skulle gøre anderledes, siger formand for regionsrådet Stephanie Lose.

- Nu ved vi mere efter forløbet med Bios. Skulle vi gentage det i morgen - og det skal vi ikke - ville der være ting, vi skulle gøre anderledes.

Læs også Bios i dyb krise efter ambulancekrak: 213 millioner i underskud