Officielt: Region begærer Bios konkurs

Ambulanceselskabet Bios er nu officielt blevet begæret konkurs og skal møde op i Skifteretten.

Region Syddanmarks advokater har officielt begæret ambulanceselskabet Bios konkurs. Det fortæller Regionsformand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).

 Hun fortæller samtidig, at regionen vil fortsætte driften.

 - Den tekniske forklaring er, at regionen beder kuratoren om at videreføre driften på vores regning. Så kurator bliver i virkeligheden ambulanceoperatør, men det er os, der betaler, siger hun.

 Søndag skrev Region Syddanmark, at den på et møde fredag har bedt Bios om at erklære sig konkurs, hvilket selskabet har afvist.

 Det sker fordi selskabet ikke kan tilbagebetale en fejlagtig udbetaling på 31,5 millioner kroner fra Region Syddanmark til ambulanceselskabet.

- Det er fuldstændig uacceptabelt. De skulle bare aflevere pengene med det samme, lyder det fra næstformand Poul-Erik Svendsen (Soc.dem) til TV 2 NEWS.

 Bios ønsker selv at afdrage millionbeløbet over et år, men det har regionen afvist efter råd fra Kammeradvokaten. Her er vurderingen, at regionen i så fald gør sig skyldig i statsstøtte til en privat virksomhed, hvilket vil være i strid med EU-reglerne.

Regionen vil tirsdag klokken 15 holde et møde, hvor man vil tage en beslutning om, at man vil indlede forhandlinger med en kurator om reelt at overtage driften.

 - Det er ikke selskabet som sådan, men det kan også bare være aktiverne i selskabet.

 - Så i virkeligheden skal man have en drøftelse om lejeaftalerne på stationerne, leasing på bilerne og medarbejderne, som i givet fald vil blive virksomhedsoverdraget, siger Stephanie Lose.

 Ifølge hende vil kuratoren realistisk set skulle drive selskabet i hvert fald nogle uger, før der er overblik over aftalerne i konkursboet, og for i givet fald at kunne sælge aftalerne videre.

 Det er endnu uvist, hvem der bliver kurator, såfremt Bios bliver erklæret konkurs af Skifteretten.
 I de kommende dage skal Skifteretten forkynde konkursbegæringen for Bios, hvorefter der kan falde en afgørelse om konkurs.

 - Og så håber vi, at det går ret hurtigt derefter, siger regionsformand Stephanie Lose.