I det fynske folks tjeneste

Reddermangel: Bonus hjælper ikke

Skift til Bios og få en bonus på 50.000 kroner. Sådan lød et tilbud til ambulanceselskabet Bios i midten af februar at lokke nye ambulancereddere til. Men der mangler stadig reddere.

Men trods tilbuddet om bonus står Bios' rekruttering fortsat stille, og selskabet mangler fortsat i underkanten af 100 reddere.

Det fremgår af en mail, som DR Fyn har modtaget fra Bios. Her skriver selskabet, at der intet nyt er at berette om rekrutteringen, som dermed er status quo.
 
Meddelelsen ærgrer formanden for det præhospitaludvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V). Han henviser til, at der er generel reddermangel i Danmark.

- Bios kan ikke hekse reddere frem, når der ikke er nogen. Vi må jo håbe på og bede til, at Bios kan fortsætte med at køre med de folk, de har, og de timereddere, de kan hyre ind, siger Thyge Nielsen til DR Fyn.
 
Siden september sidste år, hvor Bios overtog ambulancedriften i store dele af Region Syddanmark, har selskabet kæmpet med at nå idealbemandingen på 550 reddere.
 
DR Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Bios, men selskabet vil først i næste uge forholde sig til de seneste og eventuelt kommende rekrutteringsinitiativer.
 
Flere end 200 reddere, der tidligere har arbejdet i Syddanmark, har valgt at forlade regionen. De arbejder enten hos ambulanceopratører i andre regioner eller har forladt faget.