Region: Bios har ikke overblik over vagtplanerne

Region Syddanmark fik søndag en mundtlig redegørelse for de første dages ambulancekørsel. Og her blev det konstateret, at Bios ikke har overblik over deres vagtplaner. Regionen ønsker nu svar på rygter om dårlige arbejdsforhold.

Deltagerne ved søndagens møde var regionrådsformand Stephanie Lose, 1. næstformand Poul-Erik Svendsen, 2. næstformand Thies Mathiasen og formanden for det præhospitale udvalg Thyge Nielsen.

Herudover var regionens to sundhedsdirektører, Jens Elkjær og Per Busk, til stede, og det var dem, der gav status på ambulancekørslen i Region Syddanmark siden den 1. september.

Regionen måtte blandt andet konstatere, at der skal strammes op på vagtplanlægningen hos Bios.

- Vi må konstatere, at Bios ikke har fuldt overblik over deres vagtplaner. Og det billede, vi præsenteres for, ikke altid stemmer overens med virkeligheden. Derfor har vi givet Bios besked på at afsætte flere ressourcer til deres vagtplanlægning, så vi kan få et mere retvisende billede af deres vagtplan. Det er stærkt bekymrende, at de ikke har et bedre overblik - det skal de se at få hurtigst muligt, siger Stephanie Lose.

Region Syddanmark har også bedt Bios om at svare på de rygter, der er om overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

- Vi vil gerne direkte forfølge de eksempler på overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen, som anonymt blev videregivet til pressen i lørdags, men det kræver, at vi får mere viden. Det er Bios' ansvar som arbejdsgiver at sikre, at arbejdsmiljøloven overholdes. Når vi spørger Bios får vi at vide, at loven bliver overholdt, siger Poul-Erik Svendsen.

Regionen ønsker flere konkrete eksempler om tid og sted for at få mulighed for at undersøge sagen selv.

De to sundhedsdirektører understregede, at responstiderne for de første dage ligger fornuftigt - og det gælder både for Bios og Responce.

Hele regionsrådet mødes på tirsdag og bliver orienteret om den aktuelle status.