I det fynske folks tjeneste

Regionen hænger på BIOS-løn: Garantifond afviser Lose

Lønmodtagernes Garantifond fastholder dog, at regionen skal betale reddernes lønkrav.

Lønmodtagernes Garantifond vil ikke diskutere BIOS-regningen med regionsrådsformand Stephanie Lose. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Lønmodtagernes Garantifond ønsker ikke at gå ind i en debat med regionsformand Stephanie Lose (V) om BIOs konkursen.

Garantifonden fastholder, at der mere var tale om en virksomhedsoverdragelsen end en egentlig konkurs, og derfor skal regionen betale de krav, som ambulanceredderne havde mod BIOS, fastslår Lønmodtagernes Garantifond.

Ifølge kundechef Louise Starup har garantifonden ingen kommentarer til Stephanie Loses forklaringer på, at regionen først hjemtog ambulancekørslen efter intense forhandlingermed Rabobank og kuratorerne EFTER konkursen.

- LG’s afgørelser i sagen  er støttet på Lov om virksomhedsoverdragelse, LG-loven og retspraksis, siger hun til TV 2/Fyn.

Agerede som ejer inden konkurs

I brevet til redderne understreger Lønmodtagernes Garantifond, at regionens overtagelse af ambulancedriften var omhyggeligt tilrettelagt inden konkursen, at regionen allerede inden konkursen kommunikerede, at man ville hjemtage ambulancedriften samt fravalgte muligheden for overdragelse til ny leverandør, og at regionen på adskillige måder agerede som ejer og arbejdsgiver allerede inden konkursen.

Ifølge Louise Starup har Lønmodtagernes Garantifond ingen statistik over, hvor hyppigt fonden henviser krav efter en konkurs til den nye arbejdsgiver.

- Vi har ingen statistik over afslag til lønmodtagere på grund af virksomhedsoverdragelse, så det er ikke muligt at svare entydigt på dette, siger hun. 

Læs også 53 mio. kr.: Garantifond afviser BIOS-redderes krav

Region Syddanmark har lovet redderne, at man betaler deres lønkrav mod BIOs, der foreløbig er løbet op i 53 millioner kroner, i det omgang Lønmodtagernes Garantifond ikke gør det.

I en pressemeddelese i dag udtalte regionsformanden, at Region Syddanmark under alle omstændigheder får de penge, de har berettiget krav på, og at regionen vil nu anmelde kravet i boet ligesom regionen vil overveje andre muligheder.