Skifterettens afgørelse: Bios erklæret konkurs

Skifteretten har nu besluttet at erklære Bios konkurs. Det oplyser TV 2/Fyns erhvervsredaktør fra Skifteretten i Odense.

Ifølge TV 2/Fyns reporter på stedet er det repræsentanter fra de to advokatfirmaer, der er udpeget som kuratorer, der har oplyst om Skifterettens dom. 

Det er Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners og Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle, der er udpeget som kuratorer i sagen.

- Nu skal vi i dialog med kuratoren i en fart, og det er vi allerede i gang med, siger regionsrådsformand Stephanie Lose til Ritzau.
 - Og så skal der styr på at videreføre driften på kort sigt, og på at redderne får deres løn på fredag.
 Nu er det op til den udnævnte kurator at beslutte, hvad der videre skal ske med Bios' aktiver.
 
Principielt har Bios stadig mulighed for at anke afgørelsen fra Skifteretten, men det har BIOS afvist i en pressemeddelelse, at man vil gøre.

Stef Hesselink, der ejer BIOS, meddeler, at man hjælpe til en så smertefri overførsel af opgaverne til regionen som muligt, og desuden ser frem til Konkurrencestyrelsens afgørelse i forhold til Falck, som BIOS mener har misbrugt sin monopolstilling.

Det er blandt andet sket ved at holde mere end nødvendigt på redderne, siger BIOS.

 

 

Fra TV 2/Fyns udsendelse den 26. juli, da Regionsrådet traf en principbeslutning om at hjemtage ambulancedriften.

Omstridt Bios-chef dukkede op - Morten Hansen udeblev
Sagen i skifteretten startede i morges kl. 9.00, og både Bios og Region Syddanmark var talstærkt repræsenteret. Region Syddanmark med direktør Jane Kraglund, kammeradvokaten og regionens juridiske rådgivere, men mere interessant var det, at Bios' hollandske bestyrelsesformand og ejer, Stefano Hesselink, også dukkede op. Ydermere var den administrerende direktør i Bios Groep Holland, Aad Romijn, også med - flankeret af yderligere et par Bios-repræsentanter samt selskabets danske advokat Torkil Høg fra LETT Advokater. Morten Hansen som ikke har været til at træffe siden skæbnemødet med Region Syddanmark i fredags var ikke tilstede. 

Hesselink angreb i en pressemeddelelse i søndags Region Syddanmark og regionens politikere hårdt. Blandt andet skrev han bl.a.: At Region Syddanmark nu tilsidesætter vores rettigheder under kontrakten og ønsker at trække tæppet væk under vores virksomhed på baggrund af menneskelige fejl og misforståelser på begge sider, er ganske enkelt uansvarligt. Som ambulanceoperatør har vores tætteste samarbejdspartner i årtier været politikere og embedsmænd. Jeg har ikke tidligere oplevet en så urimelig og uansvarlig håndtering af så vigtigt et spørgsmål. BIOS fastholder sin juridiske position og forlanger som minimum at spørgsmålet behandles i henhold til kontraktens tvistbestemmelser. 

Stefano Hesselink har ellers siden Bios' overtagelse af ambulancedriften holdt lav profil, og trods flere betændte sager, så har det ikke været muligt at få en kommentar fra ham. Han har altid henvist til Bios' danske direktør, Morten Hansen.