Stephanie Lose: - Det er foruroligende

Formanden for Region Syddanmark kalder det lørdag "foruroligende", at to ansatte i Bios fortæller om kaotiske tilstande hos ambulance-virksomheden.

Det er i interviews med Jydske Vestkysten og Fyens Stiftstidende, at de to reddere - anonymt - fortæller om forholdene, hvor de blandt andet oplever, at kollegaer bryder loven ved at tage flere vagter i træk. Det sker for at få vagtplanerne i det omstridte selskab til at hænge sammen.

Den ene redder hævder, at det ender galt, hvis der ikke kommer orden på situationen. Og det gør indtryk på Stephanie Lose.

- Jeg synes, det lyder foruroligende. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis der sker brud på arbejdsmiljøreglerne, siger formanden for Region Syddanmark til TV 2/FYN.

Hun understreger, at det tidligere er indskærpet over for Bios, og hun lover, at regionen vil forfølge det, hvis de oplever brud på arbejdsmiljøreglerne.

- Men det er svært for os, når det er anonyme kilder. Folk er nødt til at henvende sig til os konkret, så vi har noget at følge op på, for vi har ikke konstateret nogen af de her tilfælde, når vi har været i kontakt med vagtplanerne, understreger Stephanie Lose.