I det fynske folks tjeneste

Svendsen: Vi skal nok få det her til at køre

Mandag begærede Region Syddanmark Bios konkurs. Nu vil regionen selv styre ambulancedriften, selvom der stadig mangler reddere.

07:46

Region Syddanmark begærede i dag ambulanceselskab Bios konkurs.

Poul Erik Svendsen - det er jer i regionen, der har valgt Bios. De kunne så ikke løse opgaven. Hvorfor skal vi så tro på, at regionen selv kan løse den?

- I Socialdemokratiet har vi længe ment, at det rigtige var at ambulancedriften var i eget regi. Det hænger så tæt sammen med vores hospital, så det bør også være i offentlig regi, siger næstformand Poul Erik Svendsen (Soc.dem)

Hvorfor skulle I være bedre?

- Vi kan styre tingene selv og det er os selv, der er herre over det. I en udbudssituation sker der jo tit det, at de presser prisen, så de måske kommer til at byde sådan, at de ikke har penge nok til det. Vi kommer til at løse det her - og vi kommer nok også til at bruge flere penge på det. 

Men der mangler stadig reddere - hvordan vil I løse det?

- Jamen, der er reddere til, at vi kan få tingene til at køre. Men der skal selvfølgelig sættes et stort program i værk også med henblik på at uddanne reddere.

Så I kan finde de reddere, som Bios ikke kunne?

- Jamen, der er reddere til at det kan køre. Vi skal have lidt hjælp til opstartsfasen. Og Bios' reddere - jamen de er da parat til at komme til at arbejde for en arbejdsgiver, der sørger for at de får lønnen til tiden.

Se med fra regionsrådsmødet klokken 14, hvor politikerne i Region Syddanmark endeligt skal vedtage, om man skal hjemtage ambulancedriften.