LOKALT

SE TV

LIVE TV

WEBDOKS

TIP OS

Coach: Vi jagter lykken på den forkerte måde

Vi er i en pseudojagt, hvor vi søger lykken gennem for eksempel materielle ting og glemmer at fokusere på de rigtige ting, mener coach Per Poulsen.

08. jan 2017, kl. 14:16 af · ·

- Vi tror på, at vi skal nå det næste mål, den næste stilling eller en ny bil, og så er det det, der gør os lykkelige. Inden vi finder ud af, hvor meget tid vi bruger på at jagte det næste lille lykkeøjeblik, så er der måske gået 40 år, og så siger man: Hov der mangler noget, siger Per Poulsen, der er direktør i coach-firmaet, HUMI.

Han var gæst i TV 2/FYNs studie i forbindelse med, at teaterstykket, Lev menneske, får premiere i næste uge på Odense Teater.

Stykket sætter hverdagens trummerum under lup og belyser, hvordan man balancerer den travle hverdag med drømme og håb, 

Coach Per Poulsen mener, at det i høj grad er et kulturelt spørgsmål, hvor vi er tilbøjelige til at fokusere på ting som nyt job, ny bil eller nyt køkken, mens der findes andre kulturer, hvor man kan sidde på en sten og fylde sig selv med lykke, og så er det det største, man kan opnå.

- Jeg tror, at vi er drevet af det, vi har set, mens vi voksede op, hvor det gjaldt om at få en masse materielle ting på plads. Det er vores programmering og det, vi går efter. Der går mange år inden vi finder ud af, hvad der egentlig gør os glade og hvad der giver os lykke i livet, siger Per Poulsen.

Han ser dog tegn på, at tingene er ved at ændre sig ikke mindst blandt de unge.

- Jeg tror, det er en nødvendighed, hvis vil kunne følge med i det tempo, der foregår, så skal vi være gode til at koble fra og finde de øjeblikke og de ting, der virkelig gør, at vi kan hvile os og være tilstede i os selv..

Per Poulsen vil ikke sige, hvad der skal til for at andre bliver mere lykkelige, men det kan for eksempel være nærvær. tætte relationer, ro eller pauser ilivet.

Han har dog et godt råd til, hvordan man finder frem til det, der gør en lykkelig:

- Jeg synes de fleste skulle give sig selv den lille opgave at tænke på fem ting, de synes er rigtig svære eller træls i deres hverdag og give sig tid til at tænke på dem og mærke efter, hvordan det påvirker mig. Og så tænke på fem dejlige ting. Altså: I dag er det fredag, solen har skinnet hele dagen, og det er weekend. Det kan hjælpe en til at flytte sig fra at være påvirket af noget negativt til at føle sig mere lykkelig. Det er egentlig den første del af opskriften.

 

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version