Sydfynsk antihelt har løjet om flere røverier

En 35-årig mand afværgede angiveligt et røveri i Skårup og fik en dusør for sin heltegerning. Nu bliver han sigtet for syv andre forhold.

For tre uger siden indrømmede manden, at det var løgn, da han fortalte politiet, hvordan han afværgede et røveri mod Svendborg Sparekasse i Skårup.

Han fortalte detaljeret hvordan han stoppede to mænd, og fik et slag i ansiget. Men det var altså mandens egen fantasi.

Og den er løbet af med ham flere gange før. Nu viser politiets efterforskning, at manden har løjet og opdigtet vidneudsavn syv gange tidligere.

- Der er tale om en yderst usædvanlig sag. Selv om det kan lyde underligt, så var det faktisk et medvirkende faktum til opklaringen, at manden fik en dusør i forbindelse med det røveri, han påstod at have afværget i Skårup. Vi fik nemlig i den forbindelse nogle henvendelser fra borgerne, som vakte vores mistanke, og derefter gik det stærkt, siger vicepolitiinspektør Klaus Arboe fra Fyns Politi.

Justitsmord

I 2004 fortalte han politiet, at han var blevet udsat for et nyt røveri. Denne gang udpegede han også en gerningsmand, en dengang 33-årig mand fik halvandet års fængsel.

- Der er noget der tyder på, at en mand er blevet dømt på et forkert grundlag for cirka 10 år siden. Derfor vil anklagemyndigheden tage skridt til at få rettet op på den gamle sag. Det vil ske samtidig med en vurdering af sigtelserne mod den 35-årige mand. Hvis man er dømt som følge af falske forklaringer, så skal man naturligvis renses. Der kan desuden også blive tale om en erstatning, siger chefanklager Jan Stick.

Fem fupnumre

Oversigt

    Oversigt