Årets julemærke er designet af fynbo

Inspirationen er fundet i en kasse på Fyn, og herfra kommer også designeren af årets julemærke. Men det lille mærke kom i strid modvind lige fra begyndelsen. Lanceringen blev nemlig blæst omkuld af orkanen.

Manden bag årets julemærke er 64-årige Keith Bassford. Han er født i England, men bor i dag i Odense, hvor han har en grafisk workshop. Og da han skulle designe årets julemærke var det med inspiration fra en anden slags mærker, som Keith Bassford fik øje på, da han gik på opdagelse på Tidens Samling i Odense.

- Folk, der køber julemærker, er damer. Og damer elsker glansbilleder, siger designeren, der faldt over de gamle velkendte mærker i en flyttekasse i legetøjsafdelingen på Tidens Samling.

Men da julemærket skulle vises frem i offentligheden, var det på et temmelig ustrategisk tidspunkt i forhold til at opnå mediernes opmærksomhed. Det skete nemlig samme dag, som orkanen ramte Danmark - den 28. oktober.

- Medierne plejer at være rigtig flinke til at bringe billeder af årets julemærke, men der må jeg sige, at julemærket er blæst væk i orkanen, siger Hanne Nielsen, der er souchef i Julemærkefonden.

Julemærker kunne indtil 80erne dække alle udgifter til julemærkehjemmene, men i dag dækker de kun 36 procent. Derfor udvikler julemærket sig.

- Vi håber stadig, at man bruger det til at sætte på al post, man sender. Men selvfølgelig også, at man bruger det elektronisk. Man kan få det til mails i dag, fortæller Hanne Nielsen.

Se årets julemærke her

Oversigt

    Oversigt