1 million fotografier bliver digitale

Nu går landets lokal- og stadsarkiver i luften med en ny hjemmeside, der indeholder næsten en million fotografier og meget andet historisk materiale. Fra klokken 16 er der adgang til arkiv.dk.

Bag projektet står 550 lokal- og stadsarkiver samt over 100 frivillige. Manden der har stået i spidsen for det gigantiske arbejde med at få den nye formidlingsportal i luften er Odenses stadsarkivar, Jørgen Thomsen.

- Jeg har haft med lokalhistorie at gøre siden 1978, men det her vil være det største kvantespring inden for formidling af det i min tid, siger han.

100 hyldekilometer bliver online

Det bliver landets største samling af historiske fotos. Alene Historiens Hus i Odense har bidraget med mere end 50.000 registreringer i form af digitale billeder og henvisninger til dokumenter og protokoller. Det nye arkiv giver hurtig og nem adgang et en eneståenden del af vores historie.

Men for stadsarkivaren er målet slet ikke nået endnu. Der findes nemlig stadig uendelige mængder af gamle fotos og andet materiale, der mangler at bliver digitaliseret. Og her kan den nye arkiv-side være med til at motivere arkiver og private fremover.

Det samlede indhold i det nye digitale arkiv ville på en hylde fylde 100 kilometer.

Oversigt

    Oversigt