I det fynske folks tjeneste

Jobkamp: Ti arbejdsløse per ledige stilling på Fyn

Fyn har for mange ledige per job. Foto: Michael Bothager /Scanpix Denmark

Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der på Fyn er 10 ledige per opslåede stilling.

Fyn ligger på en tredjeplads, når det kommer til at levere ledige til jobs. Kun overgået af Nordjylland og Vest- og Sydjylland havde Fyn 10,6 ledige mennesker til opslåede stillinger i 3. kvartal af 2016

Før den økonomiske krises udbrud i 2008 lå dette tal på 4,6 ledige per stilling, viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. 

Nogle fynske kommuner har klaret sig bedre end andre, når det kommer til at få mennesker i arbejde. 

Således toppede Middelfart på en 10. plads over de kommuner, som har haft størst vækst i lønmodtagerbeskæftigelsen siden 3. kvartal 2013.  Lige efter kommer Kerteminde. De to kommuner har henholdsvis haft en fremgang på 9,2 procent og 8,9 procent. 

Faaborg-Midtfyn rammer bunden

Faaborg-Midtfyn Kommune ender til gengæld på en 5. plads i bunden, når det gælder om at beskæftige byens borgere. Den midtfynske kommune har haft en nedgang på 3,8 procent. Ligeledes har Nyborg også haft en mærkbar nedgang på 2 procent. 

Odense har haft en fremgang siden 2013 på 1,6 procent flere beskæftigede, men halter stadig efter de andre store byer i Danmark. 

Cheføkonom i Dansk Erhverv, Steen Bocian,  udtaler til Berlingske, at det er overraskende, at Odense står svagt i det samlede beskæftigelsesbillede i Danmark. 

- Den fynske kommune har præsteret, at ligne en udkantskommune, selvom den ligger midt i landet, bemærker Steen Bocian til Berlingske. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.