10-året for Muhammmedkrisen: Grænser til debat på SDU

I anledning af, at det er ti år siden, Muhammedtegningerne skabte krise, tager tre forfattere og en filosof onsdag plads i et debatpanel på SDU. De skal diskutere grænserne for ytringsfriheden ved debatarrangementet "Det frie ord".

Det er studerende, der sammen med Dansk PEN, der arrangerer oplæsnings- og debatarrangementet om forfulgte forfattere og ytringsfrihed i litteratur og kunst.

"Det frie ord: Dansk PEN og de forfulgte forfattere" er titlen på arrangementet, der finder sted klokken 17 på Syddansk Universitet. .

Debatpanelet består af tre kendte forfattere og en filosof, som hver vil holde et oplæg efterfulgt af en debat, hvor publikum også inviteres til at deltage.

Det er blandt andet den kendte forfatter Kåre Bluitgen, der ankommer for at medvirke i et debatten om ytringsfrihed. Hans bog "Koranen og profeten Muhammeds liv" førte indirekte til krisen, fordi han ikke kunne finde en tegner, der turede at tegne Muhammed. Det fik sidenhen Jyllands-Posten til at opfordre 12 tegnere til at tegne Muhammed.

Udover Kåre Bluitgen er forfatter Adil Erdem fra Dansk PEN, forfatter Jakob Vedelsby, formand for Dansk Forfatterforening og Nikolaj Nottelmann, lektor i filosofi på Syddansk Universitet til stede ved dagens arrangement.

Læs mere om arrangementet her

Oversigt

    Oversigt