10 børn fra Uganda besøger Nyborg

10 børn fra Karamoja i Uganda er blevet udvalgt til at besøge Danmark - og de skal bo i Nyborg.

Besøget kulminerer med et fodbold-finalestævne på Brøndby Stadion. Besøget er arrangeret i et samarbejde mellem UNICEF og Dansk Skoleidræt.

Nyborg er værtskommune, når børnene er i Danmark fra den 6. til den 12. september. Børnene skal bo på Skellerup og Ørbæk Skole, og sammen med eleverne på de to skoler skal de ugandiske børn blandt andet besøge Legoland og Egeskov Slot.

Eleverne skal også lave forskellige kulturudvekslende aktiviteter, herunder en fodboldturnering mod hold fra de øvrige skoler i Nyborg Kommune. Turneringen bliver afviklet i et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og UNICEF Danmark.

Vinderholdet og de to værtsklasser fra Nyborg tager fredag den 11. september til Brøndby Stadion sammen med gæsterne fra Uganda. Her skal de spille finalestævne mod tre hold fra Årre, Kerteminde og Pandrup, som har kvalificeret sig til stævnet ved at vinde en Fair Play-konkurrence.

Konkurrencen er en del af undervisningsmaterialet "Sport - andet end bare sjov," som blev udgivet i forbindelse med børnenes u-landskalender 2008.

Oversigt

    Oversigt