I det fynske folks tjeneste

10 millioner til FilmFyn

Den næste danske tv-serie kan meget vel komme fra Fyn. En ny strategi hos FilmFyn betyder, at de nu satser på lokalt producerede fiktions- og dokumentar-programmer.

Filmfyn støtter film, der optages i det sydfynske. Her er det Adams Æbler, der er under optagelse.

Som noget nyt skal der nu satses på lokalt producerede fiktions- og dokumentar-programmer i samarbejde med øens fire mindre produktionsselskaber, B-film, Høegsbro Film, Documentary.dk og Ærø film.

- I stedet for kun at fokusere på tilrejsende selskaber, vil vi se på, hvordan vi hjælper de lokale selskaber. FilmFyns fokus er på fiktion og ikke på tv-dokumentarer, som bør produceres og betales af tv-stationerne. Men for "tungere" dokumentarfilm og især i startfasen hvor produktionsselskabernes forretning skal udvikles mod nye områder, kan vi hjælpe ved at påtage os noget af den økonomiske risiko, og i løbet af et par år, vil vi gerne se lokalt producerede tv-serier," siger Lars Hermann til mediawatch.dk
 
Det er fire sydfynske kommuner, Fionia Bank og TV2 støtter projektet med 5,6 millioner kroner om året, mens kultur Kulturministeriet spytter 4,1 millioner i kassen.

Men hvis det nye fokus skal lykkes, mener Lars Hermann, at det vil kræve, at investeringsniveauet på cirka ti millioner kroner årligt vokser til det dobbelte over en årrække.

FilmFyns hjemmside