10 timers ransagning: Alt blev skilt af og kigget igennem

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ransaget flere byggevirksomheder, der er nu under mistanke for karteldannelse. 5E Byg i Odense fik besøg af syv udsendte fra styrelsen, der brugte 10 timer på ransagningen.

TV 2 kunne lørdag fortælle om en større ransagning blandt fire virksomheder i Odense med mistanke om karteldannelse. 

Blandt dem var 5E Byg. 

- Man bliver selvfølgelig altid overrasket over, når der kommer nogen med en dommerkendelse med begrundet mistanke, fortæller Per Jørgensen, der er adm. direktør i firmaet.

Syv udsendte fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen brugte 10 timer på ransagningen.

- Alt er skilt af og kigget igennem. Telefonen blev tømt. Der findes ingen dokumenter, som de ikke har, fortæller Per Jørgensen  til TV 2.

Foruden 5E Byg fik også Hansson & Knudsen, Hans Jørgensen & Søn/Guldfeldt og Skjøde Knudsen besøg af styrelsen.

Det er især byggeriet i Korsløkkeparken på Nyborgvej, der har haft styrelsens interesse. Her er der nemlig gang i omfattende renovering for 350 millioner kroner.

Har I samarbejdet omkring prisniveau med de andre byggefirmaer i Odense?

- Nej, der kan jeg trygt sige: I Odense er der ingen af de store entreprenører, der snakker med hinanden omkring priser eller licitationer eller andet. Der er simpelthen benhård konkurrence på det hele, siger Per Jørgensen. 

Et kartel er en gruppe af producenter, hvis mål det er at fastsætte priser, at begrænse udbud og at begrænse konkurrence.

For under to år siden blev 25 virksomheder i byggebranchen idømt store million-bøder i kartelsager.

 

Oversigt

    Oversigt