100 fyres: Vin- og gløggfirma flytter

Den finske koncern Altia vil neddrosle sin produktion af vin og gløgg i Svendborg. Det betyder, at 100 ud af 150 stillinger forsvinder.

Medarbejderne på Altia i Svendborg blev orienteret onsdag eftermiddag om firmaets planer om flytte produktionen fra Svendborg til Rajamäki i Finland.

- Det er en beklagelig situation for medarbejderne i Svendborg. Produktionsfaciliteterne i Svendborg har været en vigtig del af Altia siden 2010, og alle medarbejdere har gjort en stor indsats. Vi vil sammen med medarbejderrepræsentanterne arbejde intenst på at hjælpe de medarbejdere, der i givet fald bliver berørt, skirver fabriksdirektør Dorthe Priess fra fabrikken i Svendborg i en pressemeddelelse.

Årsagen til flytningen er, at efterspørgslen på vin og spiritus er dalende på de nordiske markeder.

Voldsomt tilbageslag

Hos 3F på Sydfyn bliver nyheden mødt med ærgelse.

- Den spirende optimisme og den øgede beskæftigelse, som vi også var begyndt at fornemme her i det sydfynske område, er nu sat voldsomt tilbage, siger Tonni Hansen, der er formand for 3F på Sydfyn.

Allerede fredag begynder virksomheden at forhandle med medarbejderne om de forestående afskedigelser.

- Vi vil nu søge samarbejde med virksomhedens og dens tillidsvalgte for at kunne sætte massivt ind, så vi kan sikre vore medlemmer en god efter- / videreuddannelse. Dette er vejen til at afskedigede kan komme videre i deres arbejdsliv, lyder det fra 3F-formanden.

Oversigt

    Oversigt