100 lærlinge skal bygge med på nyt OUH

Lærlinge og praktikanter kommer til at udgøre en væsentlig del af arbejdsstyrken, når det nye OUH skal bygges.

Det er en aftale mellem Region Syddanmark og foreningen Byg til Vækst, der består af de fynske kommuner og private aktører, der sikrer at mindst seks procent af dem, der bygger Nyt OUH, skal være lærlinge eller praktikanter. 

- Vi står i Region Syddanmark tæt sammen med kommunerne, og vi deler nogle fælles mål, som blandt andet handler om at skabe arbejde og uddanne vores borgere. Aftalen med Byg til Vækst er en god måde at sikre netop det på. Dermed bliver Nyt OUH ikke kun et projekt, der skaber arbejde, men også et projekt, der skaber god uddannelse til lærlingene og praktikanterne, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Byggeriet af Nyt OUH foregår i faser, og aftalen om at 100 ud af de 1500 arbejdspladser på det nye byggeri skal besættes af lærlinge betyder, at opgaver, der kommer i udbud, er omfattet af aftalen.

- Der har igennem flere år været problemer med at skaffe nok lærlinge og praktikpladser inden for byggebranchen, og selvom Nyt OUH-byggeriet og den nye aftale ikke løser alle problemer, er den et skridt i den rigtige retning og et vigtigt signal, siger formanden for innovationsudvalget i regionen Karsten Uno Petersen (S).

Odense Kommune er ikke overraskende tilfreds med aftalen.

- Vi får med byggeriet af Nyt OUH ikke alene skabt en enorm arbejdsplads på Fyn, med aftalen mellem Byg til Vækst og Region Syddanmark får vi også skabt gode uddannelsesmuligheder for lærlinge og mulighed for at sluse ledige ind i byggebranchen for eksempel ved snusepraktikker. Det kommer til at få en stor betydning for os alle i de omkringliggende kommuner, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S). 

 

Oversigt

    Oversigt