100 millioner mangler: - Der skal handles hurtigt

To af spidskandidaterne i Svendborg Kommune mødtes mandag i en duel, der blandt andet handlede om, hvor de to politikere vil finde de 100 millioner, der mangler i kommunekassen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Svendborg Kommune har et underskud på 100 millioner kroner. Og de millioner skal findes inden 2021. Hvordan de skal findes, har spidskandidaterne, Lars Erik Hornemann (V) og Bo Hansen (S), hver deres bud på. Men begge er enige om én ting: Der skal handles med det samme.

quote Det kan blive alle steder, jeg kan ikke frede nogle områder. Vi er nødt til at have det hele i spil

Lars Erik Hornemann, spidskandidat, Svendborg, Venstre

- Vi er nødt til at løse opgaven relativt hurtigt i den næste periode, for hvis ikke vi skaber et råderum, så er vi ikke politikere længere, så er vi bare administratorer, siger Bo Hansen under debatten mandag og refererer til, at de ved sidste budgetforlig havde to millioner kroner at fordele, og den pengesum er ifølge Bo Hansen under én promille af hele kommunens budget.

Det økonomiske råderum vil Lars Erik Hornemann ikke kun finde ved at spare.

- Vi kan ikke alene spare os til fremgang, vi skal også investere i fremgang, siger Lars Erik Hornemann.

Han foreslår under debatten, at der skal investeres i erhvervslivet, for at få flere arbejdspladser til Svendborg.

- Der er skabt 1.000 arbejdspladser her i Svendborg, de sidste tre-fire år, og vi er blevet 700 flere borgere. Det er den trend, vi skal fortsætte med at investere i, siger Lars Erik Hornemann.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingen områder er fredet

Hvor Bo Hansen helt konkret slår ned på børne- og ældreområdet, som to områder, der de næste fire år er nødt til at blive beskåret, ser Lars Erik Hornemann mere bredt på besparelsesmulighederne.

- Det kan blive alle steder, jeg kan ikke frede nogle områder. Vi er nødt til at have det hele i spil, siger Lars Erik Hornemann.

Han peger også på teknologi, som et værktøj, der kan bruges til at skaffe penge til kommunen.

- Vi kan se på, hvor ny teknologi kan tage over for ansatte og supplere det, vi gør i forvejen.

Bo Hansen vil gennemgå kommunens ledelsesstruktur for at finde en ny og billigere måde at organisere ledere på, men han er opmærksom på, at det langt fra er nok.  

- Det er mange penge, der skal findes. Og det er så enkelt, at der er et børneområde og et ældreområde, som cirka dækker 70 procent af vores budget, og det er svært at friholde sådan nogle områder, når man skal finde penge i den størrelsesorden, siger Bo Hansen.

Se hele borgmesterduellen her:

 

Oversigt

    Oversigt