I det fynske folks tjeneste

100 nye job hos Andresen Towers

Forsigtig optimisme præger for første gang i mange år dele af fynsk erhvervsliv. Andresen Towers i Nyborg skal bruge 100 medarbejdere til bygning af vindmølletårne.

01:24

01:51

01:52

1 af 4

Andresen Towers har fået patent på konstruktion af boltede tårne til vindmøller, og det betyder at mølletårnene er nemmere og dermed billigere at transportere. Det har givet en stor rammeordre fra Siemens Windpower.

- Her i Nyborg skal vi ansætte 70 medarbejdere og i vores søster virksomhed Ib Andresen Industri i Langeskov har ordren skabt 60 arbejdspladser, fortæller Tom Andresen, administrende direktør i Andresen Towers.

De 30 er allerede ansat, så nu skal Andresen Towers ud og finde 100 nye medarbejdere.

Og det er ikke kun hos Andresen Towers, at man nu ser lidt lysere på fremtiden.

- Erhvervlivet har stadig nogle store udfordringer lige nu på grund af krisen i Europa. Men for de eksportorienterede virksomheder ser det anderledes ud. Mange virksomheder har forstået at tilpasse sig og er rustet til at klare sig i krisetider, og nu har de fået kræfter til at kigge ud ad igen, siger Michael Stæh, der er chefanalytiker, Sydbank.

Regional på Fyn lyder der også optimistiske toner fra organisationen Fynsk Erhverv.

- Det er mit klare indtryk at virkningerne efter krisen i 2008 er ved at have stabiliseret sig, og virksomhederne er ude i en ny virkelighed og en ny realisme, hvor der vejres morgenluft, siger direktør for Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt.

Organisationen oplever stigende efterspørgsel efter konferencer og netværksdannelse, og det bliver set som et tegn på, at erhvervslivet på Fyn er ved at være klar til nye offensiver.

Fynsk Erhverv er en 150 år gammel organisation og kan fejre jubilæum lørdag.