I det fynske folks tjeneste

1000 arbejdspladser: Minister skal snakke robot-job på Fyn

1000 job er på programmet i dag, hvor erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen mødes med den fremadstormende robotbranche i Odense.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen besøger fredag den odenseanske robotklynge. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen kører fredag gennem betalingsanlægget på Storebælt. Han skal til Fyn, hvor han skal se nærmere på den odenseanske robotklynge.

Ministeren besøger Odense Robotics StartUp Hub på Teknologisk Institut og Universal Robots. 

Derudover deltager han i en rundbordssamtale, hvor ministeren og robotvirksomhederne skal drøfte aktuelle udfordringer i robot- og automationsbranchen.

Et af emnerne vil være  udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft til branchen, som betegnes som en højvækstbranche i Danmark. En analyse viser, at robotvirksomhederne kommer til at mangle 1000 medarbejdere - både akademikere, faglærte og folk med korte uddannelser - frem mod 2019.

Der arbejdes i forvejen på blandt andet opkvalificering og efteruddannelse samt etablering af Odense Robot Akademi, der - drevet af robotvirksomhedernes behov for arbejdskraft - skal skabe et bedre grundlag for rekruttering.

Besøget begynder klokken 13.00 hos Teknologisk Institut i Forskerparken i Odense og slutter ved 15-tiden.

 

01:39

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen besøgte fredag den odenseanske robotklynge.

Luk video

 

Fakta om Odenses robotklynge 

Der er mere end 80 robot- og automationsvirksomheder i og omkring Odense.

Samlet har branchen en vækst på 15 til 50 procent om året.

Der er i dag mere end 2.300 ansatte i robot – og automationsvirksomhederne i Odense. Virksomhederne har ansat 500 medarbejdere på et år.

Obamas robotrådgiver, Henrik I. Christensen, vurderer, at Odense har potentialet til at blive Europas robothovedstad og skabe 10.000 arbejdspladser over en årrække.

Odense Robotics StartUp Hub bliver drevet i et samarbejde mellem brancheorganisationen Odense Robotics og Teknologisk Institut med blandt andet finansiering fra Odense Kommune.

Testhallen stiller unikke faciliteter til rådighed for særligt udvalgte startup-robotvirksomheder. Målet er, at hallen skal fostre omkring fem nye robotvirksomheder om året.

Testhallen har fra starten været en succes, i den forstand at der er meget stor søgning på adgang, og flere startups end forventet med kvalitet til at få adgang. Der er lige nu fem robotvirksomheder, der har fået adgang til hallen: Nordbo Systems, CP Robotics, Robotics Sport Solution, Kubo Education og Robot at Work. 

Kilde: Odense Kommune