102 ungdomsboliger ved Forskerparken

En ny aftale med et lokalt boligselskab betyder, at der de kommende år vil blive opført opført 102 nye ungdomsboliger ved Forsker- og Vidensparken i Odense

Aftalen er indgået mellem det almennyttige Kollegieboligselskabet i Odense og udvikleren af den nye Forsker- og Videnpark ved SDU, Freja Ejendomme A/S.

Aftalen betyder, at der skal opføres 5.100 etagekvadratmeter ungdomsboliger lige nord for SDU.

- Aftalen med Kollegieboligselskabet viser, at områdets unikke placering med det nye superhospital og Syddansk Universitet som nærmeste naboer er ekstremt interessant for en lang række investorer. Med ungdomsboligerne og SDU som naboer får de kommende teknologi- og forskningsvirksomheder i Forsker- og Videnparken adgang til en fantastisk kompetence- og talentpulje lige ude foran døren, siger Carsten Rasmussen, udviklingsdirektør i Freja Ejendomme.

Unikt område

Odense Kommune havde netop givet grønt lys for byggeriet, da Kollegieboligselskabet slog til.

- Ungdomsboligerne vil blive en integreret del af hele campus-området omkring SDU og den nye Forsker- og Videnpark. Desuden leverer SDU, som er en af vores store samarbejdspartnere, mange beboere til vores lejemål, siger direktør for Kollegieboligselskabet, Peter Kjærsgaard. 

De 102 ungdomsboliger vil være klar til indflytning ved studiestart efteråret 2012. Alle boliger bliver udstyret med eget køkken, bad og toilet.

I Odense Kommune glæder man sig over at den ambitiøse plan for Forsker- og videnparken bliver godt modtaget af investorerne.

- Interessen for den nye Forsker- og Videnpark viser, at kommunens helhjertede satsning på at skabe et helt nyt byområde ved SDU med en unik koncentration af kompetencer allerede nu har en positiv effekt, siger Jan Boye (K), rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Oversigt

    Oversigt