12 års fængsel for drukdrab

Den 46-årige Nick Blackmore blev onsdag idømt 12 års fængsel for at dræbe en mand, han havde tilbudt husly for natten.

Den 46-årige Nick Blackmore blev onsdag i Østre Landsret dømt for drabet på en 27-årig odenseansk mand, som han selv havde budt indenfor i sit hjem.

Blackmore havde tilbudt den 27-årige at sove sin brandert ud på sin sofa, men huslyet fik en brat ende, da Blackmore to gange huggede sin køkkenkniv dybt ned i den logerendes brystkasse.

Tirsdag var det så Blackmores tur til at få husly. 12 års tremmeophold blev det til for den 46-årige, der hele tiden har hævdet, at han handlede i selvforsvar. En retsmediciner har dog afvist, at de to knivstik - der begge var en snes centimeter dybe - pegede i retning af selvforsvar.

Den 27-årige havde mødt Blackmore og hans kone under en bytur i Odense, hvor konen skulle hente sin metadon på byens rusmiddelcenter.

Efter at have drukket en del øl sammen på et gadehjørne i byen tilbød den unge mand at køre parret hjem til deres lejlighed i Munkebo. Til gengæld kunne den unge mand få lov til at sove på parrets sovesofa. Men hjemme i lejligheden kom det til klammeri mellem de to mænd, angiveligt fordi gæsten havde lagt sig til at sove tæt op ad konen.

Dommen er en stadfæstelse af en tidligere dom fra byretten.

Oversigt

    Oversigt