12 historiske personer afsløret på Nordfyn

Eleverne på Nordfyns Gymnasium har fået noget at tænke over, når de tager skolevejen. 12 kloge hoveder vil fremover kigge ned på dem.

De 12 buster er lavet kunstneren Eiler Madsen. Han har arbejdet med projektet i halvandet år. Busterne er udført på søjler af kinesisk granit og forestiller personer, som alle svarer til de fag, der undervises i på gymnasiet.

- Jeg har fået den hjælp af skolen, at jeg gennem deres læseplan har dykket ned i de mennesker der danner grundlag for læseplanen. Blandt andet Eistein, der står for fysikken, og Gandhi, der står for politik og Karen Blixen, der står for historien, fortæller Eiler Madsen.

Andersen mangler

På søjlerne kan eleverne på skolen fremover se portrætter af Mahatma Gandhi, Bob Dylan, Mærsk Mc-Kinney Møller, Karen Blixen, Albert Einstein, Pablo Picasso, Søren Kierkegaard, Lynn Margulis, Martin Luther, Sigmund Freud, Homer og Charles Babbage.

Men én meget kendt fynbo er ikke med i det nye kunstværk.

- Andersen er ikke med, fordi Kirkegaard og H.C. Andersen kunne ikke fordrage hinanden, og så skal de ikke stå sammen. Men i og med at tilskuerne vil tænke - hvor er Andersen? - så er han jo med alligevel, funderer Eiler Madsen.
 
Kunstprojektet har kostet 450.000 kr. og er blevet til takket være tilskud fra en lang række fonde.

Oversigt

    Oversigt