I det fynske folks tjeneste

Reformationen i konfirmandhøjde: 1200 på vandring i Luthers fodspor

Foto: Søren Stjerne Schmidt

Årets konfirmander, der er om et par måneder bekræfter deres tro ved alteret, går i uge 5 rundt i Odenses gader for at opleve reformationen i konfirmandhøjde.

I denne uge har hundredvis af konfirmander gået rundt i de odenseanske gader med deres præster lige efter mørkets frembrud. Meningen med dét er, at de skal møde reformationen i konfirmandhøjde.

Den ellers ikke så indbydende vinterkulde danner rammen om en fortælling af, hvordan den reformation, som Luther startede i for 500 år siden, har indflydelse på kirke og kristendom i dag.

I grupper af cirka 100 bliver konfirmanderne sendt rundt i byen med lysende armbånd. På turen rundt i gaderne vil de besøge Odenses kirker, og i Gråbrødre Klosterkirke støder de på selve kirkens reformator Martin Luther. Han braser bogstavelig talt ind i kirken - og bringer lys ind i middelalderens mørke og gør op med katolsk afladshandel.

I Domkirken er det måden at fejre gudstjeneste på, der skal diskuteres. Bispeboligen i Klaregade forvandles til ”Skt. Gertruds Kloster”, og i Skt. Hans Kirke er der fokus på dåben.

Torsdag aften kan du i Fyn Live med Signe Ryge se mere til den vandringen rundt i Odense. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.