I det fynske folks tjeneste

13 anholdte på et døgn

Fire indbrudstyve, et røveri og en våd julefrokostaften gav en travl nat for politiet.

Natten til søndag anholdt politiet fire indbrudstyve.

Kort efter klokken 2 stoppede politiet to mænd på henholdsvis 29 og 30 år. Da politiet stoppede tyvene, havde de endnu ikke fået nogen melding om noget tyveri, men det viste sig, at de to gerningsmænd var i besiddelse af tyvekoster. Blandt andet et stjålet barometer og kontanter.

Efterfølgende fik politiet en anmeldelse om et tyveri hos Tigerbus i Middelfart, hvor tyvekosterne stammede fra.

De to andre tyve blev stoppet i Falsled klokken 6, fordi politiet havde mistanke om, at de ville begå et tyveri. Politiet fik mistanken, fordi tyvene forsøgte at køre fra patruljevognen, og de viste sig, at de to havde en politiscanner i bilen, som kan fortælle, hvor politiets patruljevogne befinder sig. Desuden var de to ikke lokale og er i forvejen kendte af politiet.

Alle fire er nu løsladt igen.

16-årig sigtet for røveri

En 16-årig dreng, som er anbragt på en institution for unge kriminelle i Faaborg, begik lørdag røveri mod en af institutionens pædagoger. Den unge mand truede med et spidst slibestål og forsøgte at true sig til penge. Pædagogen kom ikke til skade ved røveriet.

Den 16-årige blev søndag formiddag fremstillet i retten sigtet for røveri.
Fordi han er under 18 år blev han varetægtsfængslet i en uge, indtil myndighederne kan finde en ungdomsinstitution, som han kan blive anbragt på.

Våd julefrokostaften

Lørdag var en af de helt store julefrokostaftener, og det kunne de mærke i detentionen. Politiet anholdt otte personer efter gadeuorden og værtshusslagsmål, som typisk skyldtes for meget alkohol i blodet.

- De får lov til at sove rusen ud, så bliver de afhørt, og så kommer de ud på gaden igen, siger vagthavende ved Fyns Politi.