13-årig hjernedød: Påvirket bilist kørte over for rødt

24-årig anholdt for hensynsløs kørsel efter trafikulykke i Odense. Mor, datter og niece voldsomt kvæstet.

En 13-årig pige blev onsdag aften så voldsomt kvæstet ved en trafikulykke i Odense, at lægerne har erklæret hende for hjernedød.

En 14-årig pige og hendes mor er desuden indlagt med henholdsvis indre kvæstelser og brud på rygsøjlen. Ingen af de to er i livsfare, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Jesper Fält.

Ulykken skete i et lysreguleret kryds ved Hunderupvej og Hunderupgade i den sydlige del af Odense.

Ifølge øjenvidner blev bilen med de tre tilskadekomne ramt af en Ford Mondeo, som med høj hastighed kørte over for rødt. Politiet har anholdt den 24-årige mand, som sad bag rattet.

- Det er vidnefast, at den 24-årige kørte over for rødt med en hastighed på omkring 100 kilometer i timen. Han var påvirket af spiritus og muligvis også narko, siger Jesper Fält.

- I krydset rammer Ford Mondeon en Peugeot 206 med en 40-årig kvinde, hendes 14-årige datter og 13-årige niece i bilen, fortsætter han.

Ulykken skete ved 21-tiden.

- Vi er oppe i en kategori, hensynsløs kørsel i påvirket tilstand, hvor vores jurister nu overvejer, om den 24-årige mand skal fremstilles for en dommer med henblik på varetægtsfængsling, siger Jesper Fält.

En 17-årig mandlig passager i Mondeoen fik et brud på rygsøjlen i det voldsomme sammenstød.

Den anholdte slap som den eneste fra ulykken uden skader.

Oversigt

    Oversigt