130 år: Striwerne fra Odense har fødselsdag

En af Danmarks ældste fodboldklubber, Odense Boldklub, fylder 130 år tirsdag. Se historiske højdepunkter her.

De smiler i Odense Boldklub i dag. Det gør de, fordi klubben har fødselsdag og fylder 130 år. Men det har været svært at finde meget at smile over de sidste år, hvis man skæver til klubbens professionelle afdeling. 

På trods af en udmærket afslutning i superligaens 2016-2017-sæson, har det været småt med de opture, der får fynboerne til at hæve armen og råbe "Engang Odense, altid Odense..". 

Men alligevel er der et par store højdepunkter at hive fat i, og for herreholdet er det særligt Danmarksmesterskaberne i 1977, 1982 og 1989 samt "Miraklet i Madrid" i 1994, der må siges, at være de største øjeblikke. 

Derudover har flere store profiler præget klubbens historie. Blandt andet angriberen Allan Hansen, der spillede i klubben i 70'erne og 80'erne. Han er tidens mest scorende spiller i OB og var i mange år også den mest scorende spiller i landets bedste række. 

En anden spiller, der har en stor plads i de fleste OB-hjerter, er målmanden Lars Høgh. Han satte sit aftryk på en hel generation af fodboldspillere og fans med 817 kampe for striwerne. Sidste år stoppede Lars Høgh efter en livslang karriere i barndomsklubben. 

 

Du kan teste din viden i OB's historie her: 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Historiske højdepunkter

Oversigt

    Oversigt