I det fynske folks tjeneste

14 kommunale bygninger solgt på Langeland

Langeland Kommune sælger 14 af sine ejendomme for sammenlagt 12 millioner kroner.

Det tidligere rådhus i Rudkøbing solgt for tre millioner kroner

Dette pakhus på havnen blev trukket fra udbuddet. Først senere beslutter kommunen om det skal sælges

1 af 2

I alt var 20 ejendomme sat til salg for højeste bud. Men fire ejendomme kom der ikke bud på og to ejendomme tages der først stilling til senere.

Det største enkeltsalg er det fredede tidligere rådhus på Torvet i Rudkøbing, som blev solgt for godt tre millioner kroner.

Der kom kun et bud fra Gorm Christensen i Randbøl, som har planer om at drive hotel i bygningen. Det kan dog blive vanskeliggjort, fordi den er fredet, men han er villig til at gøre forsøget.

Derudover blev der solgt 13 andre bygninger som efter kommunesammenlægningen er blevet overflødige. Bla. gamle posthuse, biblioteker og skoler. 

Indtægterne skal indgå i de 30 millioner kroner, Langeland Kommune skal skaffe som led i en aftale med staten om ekstra bloktilskud til kommunen.

Seks bygninger ikke solgt

De tidligere kommunekontorer i Tranekær og Humble kom der slet ingen bud på. Det samme gælder Tryggelev Skole og et almindeligt hus på Statenevej.

To andre bygninger blev trukket fra udbuddet. Den ene er en bygning i centrum af Rudkøbing, som kommunen muligvis slet ikke vil sælge, fordi det kan bruges som ungdomshus/værested.

Sådan et får kommunen brug for, hvis man vil udløse en særlig statspulje til renovering af hovedgaden.

Det andet er et rødt og gult pakhus på Havnepladsen i Rudkøbing. Det huser i dag et bådelaug, som har holdt til der i mere end 20 år.

Derfor vil kommunen nøje overveje salget af det sted.