I det fynske folks tjeneste

15-årig erkender vold mod rådmands ægtefælle

En 15-årig dreng erkender at stå bag det voldelige overfald på rådmand Jane Jeginds mand Lars Møllerhøj. Sagen kommer for retten i Odense 1. august.

Foto: Ole Holbech

Tirsdag aften den 30. maj forsøgte Lars Møllerhøj at hjælpe en bilist, der var kørt galt i Odense-forstaden Seden Strandby.

Episoden begyndte med, at en bil kørte galt og væltede rundt i krydset ved Kragenæsvej og Seden Strandgyde i det nordøstlige Odense.

Den 43-årige Lars Møllerhøj, der bor lige ved siden af sammen med Jane Jegind (V), som er rådmand i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, hørte et brag og løb hen til ulykkesstedet for at hjælpe.

Lars Møllerhøj så tre piger ved den forulykkede bil. Han spurgte dem, om nogen var kommet til skade, men samtidig kom en sort bil kørende, og ud steg fire mænd. De overfaldt Lars Møllerhøj med slag og spark. Han mistede bevidstheden og blev slået i gulvet.

Læs også 15-årig fængslet for vold og røveriforsøg

Lars Møllerhøj kom til bevidsthed igen, tumlede hjem og blev hjulpet ind i huset af nogle naboer, der også havde hørt braget fra færdselsuheldet. Herefter blev han kørt til Odense Universitetshospital.

I første omgang slap gerningsmanden væk.

Røveri i Bolbro

Onsdag den 7. juni blev en 15-årige anholdt i forbindelse med forsøg på røveri mod en kiosk på Højstrupvej i Odense. Under røveriforsøget brugte han en attrappistol. Han blev tilbageholdt af vidner på stedet, og umiddelbart efter blev han anholdt af politiet.

Resultatet af afhøringen og den øvrige efterforskningen i sagen fik Fyns Politi til også at sigte ham for det voldeligt overfald på Lars Møllerhøj.

Ved grundlovsforhøret 8. juni var der uklarhed om den 15-årige erkendte de to forhold. Under afhøringerne erkendte han de to forhold, men under grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig.

- I retten læste jeg op fra den forklaring, som den 15-årige har givet til politiet onsdag. Her erkender han at stå bag voldsepisoden i Seden Strandby den 30 maj. Men efter hans forklaring i retten, er der uklarhed om, han nægter sig helt eller delvist skyldig i vold, fortalte anklager Daniel Dokkedahl dengang til TV 2/FYN.

Læs også Rystet Jane Jegind efter overfald: - Det kunne have gået meget værre

Kommer for retten 1. august

Den 15-årige blev varetægtsfængslet til i dag mandag 26. juni. Den sigtedes forsvarer Mette Grith Stage har dog skriftligt accepteret, at varetægtsfængsling forlænges til 1. august, hvor sagen komme for retten.

I følge den 15-åriges forsvarer Mette Grith Stage erkender han de to forhold.

- Han erkender i store træk forløbet. Det gælder både overfaldet på Lars Møllerhøj i Seden Strandby og forsøger på røveri mod kiosken på Højstrup, fortæller Mette Grith Stage til TV 2/FYN.