I det fynske folks tjeneste

15-årig fængslet for vold og røveriforsøg

En 15-årig dreng fra hovedstadsområdet blev torsdag fængslet sigtet for vold i Seden Strandby og røveriforsøg i Bolbro. Ved dagens grundlovsforhør nægtede han sig skyldig i begge forhold.

02:43

Video: Ole Holbech

00:27

Video: Ole Holbech

1 af 2

Den 15-årige blev ved et grundlovsforhør i Retten i Odense torsdag formiddag varetægtsfængslet til den 26. juni.

Han er sigtet for røveriforsøg i Bolbro torsdag og vold i Seden Strandby 30. maj.

Under fængslingen skal han på grund af sin unge alder opholde sig på en sikret institution, oplyser anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Den 15-årige opholder sig forvejen - eller rettere burde opholde sig - på en delvist lukket institution i hovedstadsområdet.

Det er uklart, hvilken relation den 15-årige har til de piger, der kørte galt i Seden Strandby den 30. maj, hvor rådmand Jane Jeginds mand Lars Møllerhøj blev slået ned. Den 15-årige har heller ikke ønsket at fortælle mere om de mænd, som han kørte sammen med.

Læs også Jane Jeginds mand slået ned i Odense

Men politiet er tæt på at finde dem også, fortæller anklageren.

- Vi har en god fornemmelse af, hvem de andre i bilen var. Men det er ikke noget, som den 15-årige vil tale med os om, siger anklager Daniel Dokkedahl til TV 2/FYN.

Uklart om han nægter sig skyldig

Der herskede efter grundlovsforhøret nogen uklarhed om, hvordan den 15-årige stiller sig til sigtelserne. Under afhøringerne har han erkendt de to forhold, men under grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig.

- I retten læste jeg op fra den forklaring, som den 15-årige har givet til politiet onsdag. Her erkender han at stå bag voldsepisoden i Seden Strandby den 30 maj. Men efter hans forklaring i retten, er der uklarklarhed om, han nægter sig helt eller delvist skyldig i vold, fortæller anklager Daniel Dokkedahl til TV 2/FYN.

I følge den 15-åriges beskikkede forsvarer, nægtede den 15-årige sig skyldig begge forhold.

Den 15-årige har valgt at skifte forsvarer.

- Den 15-årige har ønsket at få Mette Grith Stage som forsvarer, og når de har fået drøftet sagen, forventer jeg, at vi får klarhed over, hvordan han stiller sig til sigtelserne, siger Daniel Dokkedahl.

Politiet var på sporet af ham

Efterforskningen af voldssagen fra Seden Strandby havde i forvejen peget på den 15-årige, og politiet var i forvejen på udkik efter ham.

- Det blev så røveriforsøget i Bolbro, der betød, at politiet kunne anholde ham, fortæller Daniel Dokkedahl.

Kendelsen om varetægtsfængsling i surrogat er ikke kæret.

01:35

- Den 15-årige er sigtet for røveriforsøg i Bolbro torsdag og vold i Seden Strandby 30. maj, fortæller anklager Daniel Dokkedahl.

Luk video