15-årig forsvandt i bølgerne: Stadig intet spor af drengen

En 15-årig dreng er formodet druknet, efter han forsvandt i bølgerne lørdag aften. Politiet har mandag morgen intet nyt i sagen.

Mandag morgen er der stadig intet nyt om den 15-årige dreng, der forsvandt i bølgerne ved kysten ud for Christiansminde ved Svendborg.

Drengen var lørdag ude og bade for enden af en 20 meter lang badebro med sin far og en anden dreng. Pludselig forsvinder han i bølgerne, og de kan ikke finde ham.

18:37 modtager Fyns Politi et opkald om, at en 14-årig dreng var forsvundet i vandet. Senere har det vist sig, at drengen er 15 år.

- Det er en rigtig tragisk sag, hvor flere familiemedlemmer oven i købet  har været vidner til, at den 15-årige er gået under vandet, siger vagtchef ved Fyns Politi Asbjørn Larsen. 

Vandets temperatur var afgørende

Politiet og redningsfolk går i gang med eftersøgningen, og i fire en halv time leder de efter drengen med blandt andet dykkere og helikoptere. Omkring klokken 23 lørdag aften indstiller de eftersøgningen.

quote Det havde han ikke fortjent.

Ronni Morina Henriksen, skolekammerat

Ifølge vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter Klaus Rasmussen forventede man på det tidspunkt ikke, at det ville være muligt at finde drengen i live. 

- Når man bruger så store ressourcer på at lede efter nogen, så er det fordi, man har en formodning eller et håb om, at de kan være i live stadigvæk. Med den temperatur vandet havde i går (lørdag, red.), der har man lavet nogle kalkyler, der siger, at man kan overleve i vandet i 2,15 time, og så lægger man faktisk 100 procent oveni og siger, så fortsætter vi eftersøgningen, og det gjorde vi i fire en halv time, og så indstiller man, siger Asbjørn Larsen ved Fyns Politi. 

Det fortjente han ikke

Søndag var flere af drengens skolekammereater mødt op på Christiansminde strand.

- Vi er selvfølgelig i chok. Vi gik i parallelklasse sammen, og vi havde idræt sammen. Han var en meget stille og rolig fyr, så det er uretfærdigt. Det havde han ikke fortjent, siger Ronni Morina Henriksen, der sidder omgivet af andre skolekammerater på stranden.

Andre strandgæster fortæller til TV 2/FYN, at strømforholdene i sundet er farlige. 

- Ti meter ude for broen derude, så begynder strømmen at blive meget ekstrem, men mange de ved det godt hernede, siger Nicolai Lassen fra Svendborg. 

- Hvis man ligger stille i vandet, så kan man godt mærke, at man bliver ført væk, så der er lidt gennemstrømninger, fortæller Claus Henrik Andersen fra Svendborg. 

Ullykken har også fået de fremmødte skolekammerater til tænke mere over de vandforhold, der gælder i det vand, de sidder og kigger ud på. 

- Det har påvirket os på den måde, at vi er blevet mere opmærksomme på at være sikre i vandet, og man skal passe på, og strømmen han hurtigt tage en, siger Ronni Morina Henriksen. 

Se indslaget fra 19.30-udsendelsen her. 

Oversigt

    Oversigt