15-årige Sara tumler de store maskiner

Hun har et gear mere end de fleste: Sara Andersen fra Ryslinge blev Europamester i motocross.

Når en pige kun lige er fyldt 15, lyder det måske voldsomt, at hun tumler en stor motocrosscykel, men det er ikke desto mindre det, Sara Andersen fra Ryslinge gør. Og hun gør det bedre end de fleste. I denne weekend vandt hun EM i Polen, og hun har dermed hentet guldet hjem til den crossgale familie.

Da hun stod på podiet, var hun lykkelig, men overrasket over sejren.

- Jeg begyndte næsten at græde af glæde. Det var rigtig, rigtig stort, fortæller hun. Ved siden af hende stod en anden dansker, der havde kørt sig til en andenplads, men sejren den var Saras.  

Kubik er noget, der løber i hele familiens blod. Det begyndte, da faderen Rene Andersen købte en motocrosscykel, siden satte hendes storebror sig også i sadlen, og inden Sara Andersen havde rundet sin fjerde fødselsdag, var hun også begyndt at køre.

Familien Andersen var da også med i Polen, hvor bror og far på forhånd havde en god fornemmelse, mens hovedpersonen selv var mere skeptisk.  

- Mig og min søn, vi troede på det hjemmefra. Vi tvivlede så flere gange undervejs, men Sara har et gear mere end andre, siger faderen Rene Andersen og fortsætter:

- Hun har et højt bundniveau, og så kan hun hive noget ekstra frem og køre helt utroligt, og det var det hun gjorde under et af heatene, forklarer han videre.

Når man som bare 15-årig kan kalde sig europamester, er det naturligt at spørge til hendes næste milepæl

- På et tidspunkt vil jeg gerne være verdensmester, lyder svaret fra Sara Andersen.

Til gengæld forventer hun fortsat, at Fyn skal være omdrejningspunktet

- Jeg tror godt, I kan regne med, at jeg bliver her, griner hun.

Oversigt

    Oversigt