I det fynske folks tjeneste

15-årig sigtet for overgreb

Fyns politi efterforsker i øjeblikket en sag, hvor en 15-årig dreng fra Svendborg er sigtet for at have haft samleje og anden kønslig omgang med mindreårige piger.

Den 15-årige er elev på Nymarkskolen i Svendborg.

Først var der to sigtelser mod drengen, men det tal er nu fordoblet og blevet til fire.

- Vi har jo efterforsket denne her sag et stykke tid, og efterhånden som man får afhørt flere og flere af de her piger - i alt otte er blevet afhørt - ja så vil der jo komme nye sigtelser. Og de sigtelser, det drejer sig om her, er anden kønslig omgang ved tvang, og så er der to for at have været i seng med en mindreårig, siger Henrik Justesen, Vicepolitiinspektør ved Fyns Politi.

Den 15-årige er elev på Nymarkskolen i Svendborg, hvor ungdomsklubben Cosmos ligger. På Cosmos, og på en privat bopæl, har drengen haft frivillig og tvungen kønslig omgang med 14-årige piger.

Hvordan det har kunnet lade sig gøre at have seksuel omgang i ungdomsklubben, der altid har voksne medarbejdere til stede, står foreløbig hen i det uvisse.

Henrik Justesen forventer, at sagen bliver efterforsket færdig i denne uge. Så er det op til politiet jurister at vurdere, om der skal rejses tiltale mod drengen.